A.s vrijdag 16 september vreedzame demonstratie

Beste leden en sympathisanten,

Aanstaande vrijdag 16 september, van 10.30 tot 13.00 uur, vindt er een vreedzame betoging plaats voor het gemeentehuis van Schinnen aan de Scalahof. We betogen tegen de overlast van de Awacs. De aanleiding hiervoor is de komst van de staatssecretaris naar de gemeente
om -alweer- te praten.

Maar we hebben een zak vol aan loze beloften van bewindslieden en zijn daar klaar mee. Compensatie voor de burger, géén straaljagers of andere herrie na 2035 en géén bomenkap. Dat zijn onze, meer dan gerechtvaardigde, eisen en dat gaan we duidelijk maken met “’enig “geluid zodat ook de Haagse oortjes kunnen wennen aan de overlast die wij meer dan 40 jaar ondergaan.

Doe mee en kom met deksels, toeters en meer!

Meer dan 40 jaar aantasting van de gezondheid, ons milieu en de leefomgeving zijn we zat!!
Blijkbaar beseft de politiek niet, dat sinds 1991 een einde kwam aan de koude oorlog en dat de NAVO grens, na de eenwording van West- en Oost-Duitsland, duizenden kilometers verderop  kwam te liggen.

De Awacs bleef als oefenbasis achter en alle conflicten tot nog toe veranderen daar niets aan. De Oekraïne, Syrië, voormalig Joegoslavië , Irak, Yemen, Congo, Palestina en noem maar op! Tot onze spijt tonen al deze oorlogen één ding steeds weer aan: Deze basis, die tot taak heeft het grens luchtruim te bewaken , te spioneren of aanvallen af te stemmen, ligt verkeerd gezien de wereld situatie en is daarmee overbodig in onze regio.

Nu wordt 2035 genoemd als einde van de toestellen, maar eerder was dit 2023 en voor ons is de maat vol. Genoeg is genoeg:  maak een einde aan deze terreur, neem onze gezondheid eindelijk serieus en kom klimaatverdragen na!

Géén boskap meer, géén straaljagers of andere opvolgers, maak een definitief einde aan de reactivering van Geilenkirchen.  Dat zijn onze humane eisen !!!!!
Kom eindelijk over de brug met compensatie voor de burger en de regio en leg militaire complexen daar aan waar ze wellicht nodig zijn.

Met strijdbare groet en beleefd uitnodigend:

Vereniging Stop Awacs Overlast en dus Stop Awacs.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *