Al 35 jaar ellende

Dit weekend, 1 en 2 juli 2017  is er groot feest op de AWACS basis,
ze vieren namelijk, dat ze al 35 jaar lang de buurt terroriseren.

2 gedachten over “Al 35 jaar ellende

 1. Peter

  Hallo,

  Ik kwam per toeval deze site tegen in mijn onderzoek naar AWACS. Ik heb kort even door deze site heen gekeken en wat gelezen. Mag ik een rare vraag stellen?

  Vandaag de dag heerst terrorisme, angst, en oorlog. In deze tijden is het van groot belang dat onze vrijheid wordt gewaarborgt. De militairen, gestationeerd op de AWACS basis in Duitsland zijn dag en nacht bezig met ons veilig te stellen en het verder verbeteren van onze veiligheid om dat zo goed mogelijk te doen. Hiervoor hebben zij een basis nodig om dit uit te voeren dat zij kunnen werken voor onze veiligheid. Waarom schoppen jullie als groep hier tegen aan?
  Persoonlijk snap ik wel degelijk dat het geluidsoverlast kan opleveren. Ikzelf woon in de buurt van Leeuwarden en er komen hier regelmatig vliegtuigen, waaronder F-16’s, boven mij langs gevlogen met het kabaal dat daar bij hoort. Toch klaag ik niet.
  De dames en heren, werkzaam als militair, zullen in tijden van oorlog onze levens bewaken. Daar worden zij jarenlang op getraind en getoetst. Ik durf er zeker van te zijn dat in tijden van oorlog, minder dan 1% van deze vereniging in staat is hun dierbaren te beschermen, laat staan vreemden.
  Wat is het probleem dat zij trainen om onze veiligheid te waarborgen? We zijn nog geen slachtoffer geweest van terrorisme hier in Nederland, maar zonder deze dames en heren (en daarmee bedoel ik alle militairen, ook die werkzaam bij AWACS) hadden wij allang hier de knallen van exploderende moslims kunnen horen, en wat al niet meer.

  Graag hoor ik van u,

  Peter

  1. Nico Trommelen Bericht auteur

   Beste peter
   1) zo’n vliegveld hoort niet in het 2de dichts bevolkte gebied van Nederland. het ligt op de verkeerde plek, ze moeten duizenden kilometers vliegen voor bij de brandhaarden te komen
   2) deze vliegtuigen zijn al jaren over de hele wereld verboden. als hier vliegtuigen zouden vliegen met stillere motoren was er nooit een protest geweest.
   3) Deze vliegtuigen veroorzaken hart en vat ziekten, verhoogde bloedruk en het ernstigste geval nergens in nederlaag zijn de kanker gevallen zo hoog als in schinveld en Brunssum.
   4) hele Natuurgebieden moeten wijken voor deze vliegtuigen.
   5) 95 % van de vluchten zijn rondjes rond de kerk oefenvluchten voor piloten. iedere 5 min tot 115 DBA boven je hoofd.
   6) je hebt het over Moslim terroristen, Terroristen hebben geen geloof ze misbuiken een geloof. ook mensen met een ander geloof plegen aanslagen. zo ook joden christenen en weet ik niet wat allemaal, maar hier wordt geen geloof bij genoemd, aanslagen zoals jij ze noemt is een reactie op de aanslagen die de NAVO uitvoert in het midden-oosten, aanslagen gesponsord door de wapenindustrie en Amerika, kijken als jij constant wordt opgejaagd hoe jij je dan gaat gedragen?
   7) iedere Nederlander heeft recht op een geluid arme en vrije leef omgeving, zo staat het in de wet.
   8) Brunssum heeft Amerikaanse materiaal depots, hier werden de militairen voertuigen en tanks opgeknapt die uit de golfoorlog terug kwamen. meer dan 300 mensen die er werkte kregen kanker. de burgers hier zijn het meer dan zat om constant familieleden te moeten verliezen door het hele militair apparaat hier in de omgeving.

   Groet Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *