De cockpit is vernieuwd en minder klachten

– deze tekst is op persoonlijke titel geschreven door bestuurslid Nico Trommelen –
‘Door het vernieuwen van de cockpit kunnen de AWACS vliegtuigen minder herrie produceren om tussen de kernen van Brunssum en Schinveld heen te vliegen’, aldus de woordvoerder van de Awacs Basis.
Nu weten wij allang dat de NAVO een vereniging is van leugen, list en bedrog. Ook wordt er met getallen gegoocheld. ‘De klachten zijn afgenomen’ . Na 30 jaar toch nog 15.000 klachten is in onze ogen een behoorlijk aantal.
In Kerkrade werd deze week in een kroeg de geluidsinstallatie in beslag genomen en een proces verbaal opgemaakt ,omdat de eigenaar al twee keer was gewaarschuwd voor geluidsoverlast.
Hoe verknipt is onze samenleving en hoe laf is onze regering? Meer dan 100.000 keer geluidsoverlast in al die jaren en de schrothoop van de basis vliegt nog steeds!
Geen (milieu)politiedie die hier tegen durft op te treden, wel de kleine man aanpakken.
Volgens de NAVO is het voor onze veiligheid. Welke veiligheid ?
41.000 mensen voelen zich iedere dag bedreigt door de AWACS.
Die paar missies die vanuit de basis opstarten is te verwaarlozen. Het is gewoon een oefenbasis boven een van de dichtsbevolkte gebieden van Nederland. Ze vliegen nooit op zaterdag ,zondag en feestdagen. Rond kerst zijn ze twee weken dicht. Is er dan geen vijand!?  Dit bewijst toch al dat het een oefenbasis is.
Hoeveel mensen moeten er nog sterven aan kanker ? Hoeveel mensen moeten nog hoge bloeddruk krijgen? Hoeveel mensen moeten nog hart- en vaatziekten krijgen? De levensverwachting is in Parkstad 7 jaar lager dan het gemiddelde van Nederland. Ik weet het, het is niet te bewijzen dat het aan de AWACS ligt.Dat komt omdat rapporten worden vernietigd en er geen algeheel gezondheidsonderzoek komt.
Waarom? Ze zijn namelijk bang voor de vernietigende uitslag!!
De Nederlandse regering heeft altijd de mond vol over mensenrechten, maar ondertussen laten ze hun eigen bevolking in een heel gebied terroriseren door geluid- en stankoverlast.
Jammer maar het is zo, we leven in een fluwelen dictatuur.