Minister van Defensie in Onderbanken

Vrijdagmiddag 24 januari ontvingen we als Stop Awacs de minister Hennis-Plasschaert en haar gedecoreerd gezelschap van defensie bij het gemeentehuis van Schinveld.

Met een installatie die het geluid van de Awacs reëel afspeelde en een geweldig spandoek “stop de awacs terreur na 30 jaar” stonden we in goed gezelschap met veel burgers uit Onderbanken en Brunssum klaar. Via bestuurslid Nico ontving de minister  het boek van de vorige boskap als cadeau onder het motto:”” laat geen tweede deel nodig zijn””. Wij zullen wederom vreedzaam actievoeren, mochten er opnieuw bomen gekapt gaan worden t.b.v. de NAVO.

In een, helaas besloten, vergadering tussen de Awacs-commissie en de minister kon uw vereniging Stop Awacs aanschuiven en via Jac en Nico maakten wij heel duidelijk wat onze standpunten zijn. Geen leugens meer over 35% geluidsreductie, geen boom die gekapt gaat worden en de zeer dubieuze levensvatbaarheid/houtbaarheid van de basis. Ook de pers was goed vertegenwoordigd en sprak na afloop met de minister die geen duidelijkheid gaf over haar standpunten.( Zie ook SBS 6, hart van Nederland 22.30 uur op 25.1  te bekijken via uitzending gemist)

Wordt vervolgd, want onze gezondheid, de leefbaarheid en het milieu  moeten voorop staan en geen Navo-spelletjes met oldtimers.