Nomineer Schinveldse Bossen als lawaaierigste stiltegebied

Stop Awacs-overlast gaat door……samen met U

De tijd lijkt te hebben stilgestaan door Corona.  Toch zijn we inmiddels  anders gaan kijken tegen de luchtvaart. Studies rond Maastricht Aachen airport hebben een duidelijk beeld gegeven van de gevolgen van het voortzetten of zelfs uitbreiden van  activiteiten: de inkomsten zullen nooit opwegen tegen de verliezen. De schade aan waardedaling van woningen en het gedeeltelijk wegvallen van inkomsten uit toerisme zijn enorm. Een bodemloze put waarvoor de provincie, als enige eigenaar, opdraait. En sluiten is voor haar geen optie.

Ons verzet  begon in 1980 en anno 2020 waren er helaas geen nieuwe ontwikkelingen in onze strijd tegen de overlast door Awacs-toestellen. Overleg is gevoerd via internet en het geplande bezoek van staatssecretaris Visser aan deze regio is komen te vervallen. Zij sloeg al eerder dit jaar de plank volledig mis in Zeeland en ook nu bestond het gevaar dat zij Oostelijk-Zuidlimburg in de kou zou laten staan door met lege handen vanuit Den Haag af te reizen.
Dat willen de vertegenwoordigers van deze regio voorkomen, er moet geld beschikbaar komen, als Defensie geen oplossing te bieden heeft.

Over enkele maanden zijn landelijke verkiezingen en partijen zullen om uw stem vragen. Kies bewust vóór onze gezondheid en het milieu.

Kom, in de komende weken,  in actie om  uw stem  te laten horen door deelname aan de verkiezing voor het lawaaiigste stiltegebied van Nederland. U vindt nadere informatie op de site: nefom.nl

U geeft dan aan in welke gemeente en provincie het genomineerde “’stiltegebied”’ ligt en wie de herriemakers zijn. Sluitingsdatum is 18 januari om 23.00 uur.

Het bestuur van de vereniging Stop Awacs overlast wenst u een gezond 2021 waarin we samen verder gaan in de strijd om de gezondheid en het milieu in deze regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *