Vereniging

De Vereniging STOP awacs heeft meer dan 450 leden, een webteam en een tienkoppig bestuur dat geassisteerd wordt door een aantal deskundigen. Alle leden wonen in Oostelijk Zuid-Limburg; een van de dichtstbevolkte gebieden van Nederland.

De geschiedenis

De vereniging STOP awacs (voorheen vereniging STOP Awacs Overlast) heeft de fakkel overgenomen van de vele actievoerende inwoners uit Onderbanken en omstreken. Zij strijden al sinds de reactivering (1978) van het militaire vliegveld in Geilenkirchen tegen de overlast die veroorzaakt wordt door de AWACS-toestellen. Oorverdovend lawaai, uitstoot van uitlaatgassen en gezondheidschade deed de inwoners op vreedzame wijze in actie komen tegen de AWACS, de NAVO en de Nederlandse en Duitse overheden.

Onze doelstelling

De NAVO belooft al tientallen jaren verbeteringen aan te brengen aan de zwaar verouderde toestellen, maar doet niets om de overlast terug te dringen. De inwoners staan met de rug tegen de muur en voelen duidelijk dat hun mening ondergeschikt is aan financiële en militaire belangen.
Wij zijn tot de conclusie gekomen dat er maar één daadwerkelijke oplossing is voor alle overlast die veroorzaakt wordt door de AWACS: de definitieve sluiting van de AWACS-basis in Geilenkirchen. Dit is ons doel, dat wij op vreedzame en geweldloze wijze willen bereiken.

Voor alle duidelijkheid onze vereniging is niet antimilitaristisch. Wij zouden even hard strijden tegen overlast van een burgervliegveld.

1 gedachte op “Vereniging

 1. Cor Weerts

  Beste Stop Awacsers,

  Als ik het nieuws van de Rechtbank van Maastricht over onze zoveelste rechtszaak goed lees dan is er weer juridische winst behaald. Gefeliciteerd!
  Gewoon doorgaan met de strijd totdat er een einduitspraak ligt.
  Ik blijf jullie volgen en ondersteunen met mijn lidmaatschap.

  Vriendelijke groet,

  Cor Weerts
  Sittard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *